Gå till innehåll
TruckSims.se - Ett lite trevligare community

Mattias P

+Grundare
 • Innehållsantal

  1 282
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunna

  277

Allt postat av Mattias P

 1. My true love gave to me... Var ju ett tag sedan vi gjorde något sånt här men jag har inga läxor kvar denna helgen och passar på att bjuda på en tidig julklapp till alla skinnare här. I detta paketet hittar ni några av alla dom loggorna jag gjorde för hand till vårat JL projekt, och vem vet, TruckSims-Tomten kanske inte har delat ut alla klappar än.... 🎅
 2. Mattias P

  ETS2 systemkrav

  Välkommen hit! Jag tror inte att mitt system är någon vidare måttstock då det är ett riktigt overkill system för ETS2 men å andra sidan använder jag min dator till mer krävande sysslor istället. Lättaste för oss är nog om du kan svara på dessa frågorna. Vad är din budget? Tänker du spela något annat, vad för spel? Kan du eller är du intresserad utav att bygga datorn själv? Har du delar sedan tidigare du kan återanvända (skärm, tangentbord, HDD osv, osv)?
 3. Mattias P

  Elmia Lastbil / Nordic Trophy 2018

  Några bilder från fredagen. Det fulla albumet finner ni som vanligt på min flickr https://flic.kr/s/aHskDzTWYH
 4. Mattias P

  Den stora bildtråden 2.0

  Den gamla tråden arkiverades då där var en hel del bilder som inte hade fungerande länkar längre. Reglerna är följande: Max 5 bilder per inlägg Inga krav på storlek Inga krav på filformat, men jpg uppskattas av servern.
 5. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Lite förvånad över hur pass bra JL stod upp trots sina år på nacken 😍
 6. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Ny hemsida, då kan man ju lika gärna ha en ny, fräsch och uppdaterad tråd. Nicklas har som ni kanske sett jobbat hårt på vårt nyaste projekt, en av Jakob Pedersens otroligt mysiga bilar. Utöver att hitta referenser i havet av bilder tagna med mikrovågsugnar och potatisar så har jag även denna gång fått äran att stå för allt det grafiska. Så medan Nicklas har suttit och svurit över flares, har jag knåpat i Photoshop och lyckats få fram dessa småbitarna. Inga några jättesvåra grejer direkt men pilligt och tidskrävande. Nästa steg kommer att bli att gå vidare på hytt och chassi med dom större elementen som jag hoppas inte ska bli alltför jobbiga.
 7. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Fick låna Nicklas gamla Daniel Karlsson Transport projekt och så hände där en grej 😐
 8. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Satt och pillade på mitt staket till FH4:an när jag fick den briljanta idéen att sätta dit blixtljus och markeringsljus. En halvdag och ett par gråa hårstrå senare hade jag modellerat nya ljus och fästen till extraljus. Håller tummar och tår 😰
 9. Mattias P

  Puckots ModdHörna

  Jag vill se meshen för piporna! 😋
 10. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Finlirade lite med skinnet, mestadels relaterat till UV-mappningen men där är fortfarande en del som kan justeras innan jag blir nöjd på riktigt. I övrigt är jag helt förälskad i bilen, säg vad man vill om alla våra byggen under åren men där är inget bygge som kommer i närheten av lika mysig setup på belysningen.
 11. Mattias P

  scania_620 skins/interiörs

  Gratinerar 👍
 12. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Tog sin lilla tid men jag jobbar efter principen att om jag inte känner för det till 100% så jobbar jag inte på projektet. Där är fortfarande en del "room for improvement" men basen är satt och har man turen att se bilen irl igen så kan man ta ett par extra referensbilder och göra en ordentlig uppfräschning vid ett senare tillfälle.
 13. Mattias P

  Stockholm Truck Meet 2018

  Ett par bilder ifrån fredagen, har fortfarande hela lördagen kvar att sortera inklusive ca 2 miljoner referensbilder. Hela albumet finner ni här https://flic.kr/s/aHsmce6qrQ
 14. Mattias P

  Stockholm Truck Meet 2018

  Var: Gillingebanan, https://goo.gl/maps/LddZksefp8B2 När : 11-12 Maj Öppettider: Fredag: 10.00 - 24.00 Lördag: 10.00 - 18.00 Priser: Fredag - 100 kr Lördag - 100 kr 2 dagars - 250 kr Hemsida: http://sthlmtruckmeet.se/
 15. Mattias P

  Uppdateringar och https://

  Gött att höra Eddie, är en av dom webbläsare jag aldrig rör längre så det var bra att veta att det flyter på som det ska även där.
 16. Mattias P

  Uppdateringar och https://

  Jag må vara inaktiv i forumet men jag sköter, tro det eller ej, om det i bakgrunden trots att jag har ondskefulla diktator grejer att göra. Under de senaste dagarna har jag uppdaterat forumets mjukvara till den senaste, detta är i och för sig något som jag alltid gör så fort en ny version släpps, men i detta fallet så handlade den om en större uppdatering från version 4.2 till 4.3 vilket innebär att det ska tas backups på alla filer samt hela databasen Detta kan ha lett till att sidan upplevts långsam eller inte fungerat alls och om detta har drabbat dig hårt så ber jag å det största om ursäkt för denna obotliga trauma. Förutom att pilla med forumet så har jag fått tummarna ur ändan och fixat ett mindre problem med sidan som gjorde att Firefox inte ville validera hemsidans SSL certifiktat och därmet inte vissa ett grönt hänglås vid adressfältet. Det ska vara löst nu samtidigt som sidan numera alltid ska gå över det säkra(re) https:// protokollet även om man manuellt slår in http://. Det var allt för mig denna gången och passar på att önska er en fortsatt trevlig helg. Mattias P.
 17. Mattias P

  TurboTrucks mods

  Tror att svaret blir "Över min döda kropp". AFJ:n dog när Malmbergs sålde den, den har inte gått ett trevligt öde till mötes
 18. Mattias P

  scania_620 skins/interiörs

  Skam den som ger sig
 19. Mattias P

  slicedgols hörna

  Önskar även jag dig välkommen hit och som Eddie sa, det gör inget att du skapade en egen tråd, det rent av föredras faktiskt.
 20. Mattias P

  Spelet kraschar vid start.

  Det felmeddelandet är att där finns flera vatten källor på olika höjdplan på kartan, ska inte nödvändigtvis vara det som får spelet att krasha. En full logg hade varit att föredra.
 21. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Tillbaka till rötterna #BullbarKing
 22. Mattias P

  God jul önskar Adminteamet

  Doft av glögg och pepparkakor, Kalle Anka hörs i bakgrunden, 9 grader varmt och regn, folket förbereder sig inför det matkoma som komma skall. Jag håller mig kort och tillsammans med Nicklasmp och TurboTruck passar vi på att önska er alla en riktigt god jul och hoppas att ni får en underbar ledighet i sällskap av nära och kära. Bild skamlöst stulen ifrån Nicklasmp
 23. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Solskyddet och grillen blev nu ikväll provisoriskt färdiga, resten av hytten är helt UV-mappad och inväntar bara lite färgstänk ifrån Photoshop vilket får bli nästa projekt till kommande helg.
 24. Mattias P

  Mattias snickerbo' 2.0

  Då det inte blev något jobbat på bilen förra helgen så tog jag mig ett ryck idag (igår?) och lyckades till största del att få chassit klart. Det trots att Blender har påmint mig gång på gång varför jag avskyr att hålla på med UV-mappning, i övrigt har min inställning varit "Ingen detalj är för liten i jakten på perfektion", något jag hoppas jag kan ta vidare när jag nu går över till hytten.
 25. Mattias P

  ETS2 Patch 1.30 - Öppen beta

  SCS Software hoppar över 1.29 och ger oss en större uppdatering i form av 1.30 som nu finns som öppen beta på Steam. I patchen listas 3 större punkter Förbättringar på norra Italien där Milano har gjorts om helt. Detta för att höja kvalitén till samma nivå som Italien DLCn, vi ska enligt SCS se detta som en "sneak-peek" på vad vi kan förvänta oss av den nya DLCn. Ny kod för navigatorn. Den nya koden har redan implementerats i American Truck Simulator och ska vara en markant förbättring mot det gamla systemet. Tidzoner. ETS2 har nu stöd för tidzoner vilket i dagsläget bara kommer att påverka Storbritanien då övriga Europa ligger i samma tidzon, kan detta måhända betyda att vi kommer att få expansioner längre österut, Finland t.ex? Men nyheten som stjäler allt rampljus är att den nya Scanian följer med i uppdateringen. Den har tagit teamet sammanlagt 2 arbetsår(!) att färdigställa dom olika modellerna och få dessa in i spelet, det är den mest detaljerade lastbilen som SCS Software skapat hittills. För att komma åt betan öppnar du Steam klienten → Bibliotek → Högerklicka på Euro Truck Simulator 2 → Egenskaper → Betaversioner. Välj sedan public_beta - 1.30 public beta i listan, inget lösenord krävs. Vill du sedan gå ur betan väljer du INGET - Delta inte i något betaprogram. Glöm inte att göra en backup utav din profil! Mer information om patchen hittas i blogginlägget här: http://blog.scssoft.com/2017/11/euro-truck-simulator-2-update-130-open.html
×